En af de få ulemper ved at bo fast på en ø er rejsetiden når man skal til og fra øen, som desværre er uden broer til fastlandet. Der er to færgelinier til Samsø - en fra jyllandssiden og en fra sjælland. Færgerne er meget hyggelige og især børnene kan godt lide turen til og fra Samsø. Der er altid noget at opleve på en færgetur, så for turisterne er sejlturen ofte et plus ved en ferie på Samsø.

Hvis man skal have bil med til Samsø er det nødvendigt at bestille plads på færgen. For cykler, knallerter og motorcykler gælder det, at det ikke er strengt nødvendigt at bestille plads, men at det er tilrådeligt i højsæsonen (især omkring Samsø Festivallen i uge 29). Information om og bestilling af plads kan findes på Samsø Rederi's hjemmeside.

Samsø Taxa har telefonnummer 86 59 24 00 eller mobil nummer 40 60 19 00.
Hvis du skal benytte en taxa på Samsø og opdager, at du ikke er den eneste kunde til taxaen, så fortvivl ikke. Samsinger er vant til at dele taxaen med andre som skal samme vej, og det bliver taxaregningen jo kun billigere af.
Der er også busser på Samsø, der kører næsten over hele øen - bussen hedder linie 131.

Det bedste er dog hvis man tager cyklen rundt på Samsø. Der er mange flotte ture at tage rundt på øen. Du kan bruge dette kort til at køre rundt efter (udskriv det hjemmefra).